Blog

Συνέντευξη της κας Τζίφα στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”

Η ιατρός Αφροδίτη Τζίφα, Παιδοκαρδιολόγος – Καρδιολόγος Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων, Διευθύντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων ΜΗΤΕΡΑ, στη συνέντευξή της στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ  με τους Δημήτρη Οικονόμου & Μαρία Αναστασοπούλου μιλάει για τον προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο στα παιδιά.

Συγκεκριμένα η κα Τζίφα ανέφερε ότι όλα τα παιδιά πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν έναν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο στην παιδική ηλικία πριν ξεκινήσουν τις αθλητικές δραστηριότητες. Ενίοτε με το triplex καρδιάς ανευρίσκονται προβλήματα που δεν μπορούν να διαγνωστούν από τον Παιδίατρο, καθώς δεν ακούγεται φύσημα. Τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι μία μεσοκολπική επικοινωνία, μερική ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών, ανώμαλη έκφυση στεφανιαίου αγγείου, στένωση ισθμού αορτής κ.α

Ο Παιδοκαρδιολόγος πρέπει να διενεργεί πλήρη έλεγχο με Triplex, κλινική εξέταση και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Εφόσον όλα είναι φυσιολογικά, οι περαιτέρω συχνές εξετάσεις δεν είναι απαραίτητες, εκτός εάν κάτι αλλάξει στην κλινική εικόνα του παιδιού.
Παρακολουθείστε την συνέντευξη της κας Τζίφα εδώ.