Title Image

Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και ειδικό ιατρείο για εγκύους με συγγενή καρδιοπάθεια

Αρχική  /  Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και ειδικό ιατρείο για εγκύους με συγγενή καρδιοπάθεια

Το  ΜΗΤΕΡΑ διατηρεί Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων καθώς και ειδικό ιατρείο για γυναίκες με Συγγενή Καρδιοπάθεια που πρόκειται να τεκνοποιήσουν.

Οι ενήλικες ασθενείς με Συγγενή Καρδιοπάθεια υποβάλλονται στις αναγκαίες καρδιολογικές εξετάσεις που θα οδηγήσουν στον περαιτέρω προγραμματισμό αποκατάστασης της καρδιοπάθειάς τους. Αυτές συνίστανται σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς σε ανοικτό τομογράφο, τεστ κοπώσεως με εργοσπιρομετρία, καταγραφή ρυθμού 24ώρου και ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες. Η ομάδα Συγγενών Καρδιοπαθειών συνεργάζεται με Καρδιολόγους Ενηλίκων εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, σε περίπτωση που συνυπάρχει και επίκτητη καρδιοπάθεια.

Για τις γυναίκες ασθενείς με Συγγενή Καρδιοπάθεια, προσφέρεται ολοκληρωμένη αντιμετώπιση για τις ίδιες και το νεογνό τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό, και τους δίνεται η δυνατότητα να γεννήσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με εξειδικευμένη καρδιολογική κάλυψη.

  • Παρακολούθηση από Μαιευτήρες – Γυναικολόγους με εμπειρία στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Η γυναίκα γεννά στο εξειδικευμένο κέντρο του ΜΗΤΕΡΑ με φροντίδα από Καρδιολόγους ειδικούς στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, που παρέχουν την περιγεννητική φροντίδα και απαραίτητη τροποποίηση της αγωγής της.
  • Ο έλεγχος του νεογνού της μητέρας με Συγγενή Καρδιοπάθεια γίνεται τόσο στην εμβρυϊκή ζωή, όσο και άμεσα μετά τη γέννηση προς αποκλεισμό παθήσεων που δεν είναι εύκολο να διαγνωσθούν προγεννητικά.