Blog

Η ομιλία της κας Τζίφα στα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας 2020

Η κα Τζίφα, νέο-εκλεγείσα Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Βαλβιδοπαθειών, Πνευμονικής Υπέρτασης και Συγγενών Καρδιοπαθειών, συμμετείχε και φέτος στα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας 2020 στη Θεσσαλονίκη δίνοντας μια εμπεριστατωμένη ομιλία για την διακαθετηριακή εμφύτευση της πνευμονικής βαλβίδας.

Η ιατρός έχοντας ιδιαίτερη εξειδίκευση στην επεμβατική αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών, αναφέρθηκε στην προσωπική της και διεθνή εμπειρία σχετικά με την διαδερμική μέθοδο και σχολίασε πως η χρήση των διακαθετηριακών βαλβίδων στις συγγενείς καρδιοπάθειες έχει επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής και την αντιμετώπιση των ασθενών.

Περαιτέρω τονίστηκε ότι η έγκαιρη αναγνώριση της ανάγκης αλλαγής βαλβίδας είναι κρίσιμη, καθώς ασθενείς με στένωση ή ανεπάρκεια στον χώρο εξόδου της δεξιάς κοιλίας πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από την εμφάνιση δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας.

Τέλος, η ιατρός επεσήμανε ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η σωστή προετοιμασία του ασθενή και η διαθεσιμότητα εξειδικευμένης ομάδας Καρδιολόγων, Ακτινολόγων-Απεικονιστών, Αναισθησιολόγων, Χειρουργών και Εντατικολόγων κατάλληλα καταρτισμένων στη αντιμετώπιση ασθενών με Συγγενή Καρδιοπάθεια.

Μπορείτε να δείτε εδώ την ομιλία της κας Τζίφα.