Title Image

Blog

Αρχική  /  Συνέδρια και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια   /  Ομιλία στο 11ο Global Forum on Humanitarian Medicine in Cardiology and Cardiac Surgery στη Γενεύη

Ομιλία στο 11ο Global Forum on Humanitarian Medicine in Cardiology and Cardiac Surgery στη Γενεύη

Η κα Τζίφα ήταν ομιλήτρια στο “11ο Global Forum on Humanitarian Medicine in Cardiology and Cardiac Surgery” με θέμα “Congenital cardiac services in Greece in a period of economic crisis.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 24-27/6/2015 στη Γενεύη.

Στην ομιλία αναπτύχθηκαν οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα συγγενών καρδιοπαθειών του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ από της επανόδου της ιατρού στην Ελλάδα στο τέλος του 2010, προς εναρμόνιση των υπηρεσιών με τα διεθνή standards. Συγκεκριμμένα αναπτύχθηκαν:

1. H ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος της Eπεμβατικής Καρδιολογίας, ιδιαίτερα σε νεογνά, βρέφη και μικρά παιδιά

2. Η έναρξη του πρώτου στην Ελλάδα προγράμματος διενέργειας μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς σε σύμπλοκα νεογνά, βρέφη και μικρά παιδιά υπό γενική αναισθησία

3. Η έναρξη του πρώτου στην Ελλάδα προγράμματος καθετηριασμών καρδιάς είτε αμιγώς υπό μαγνητική καθοδήγηση, είτε υπό μαγνητική υποβοήθηση και

4. Η ανάπτυξη της νεογνικής χειρουργικής προς πρωτογενή διόρθωση ελλειμάτων όπως μεσοκοιλιακή επικοινωνία / μεσοκοιλιακή επικοινωνία με στένωση ισθμού αορτής, τετραλογίας Fallot κλπ.

 

Τα ανωτέρω, τα οποία αναφέρθηκε ότι προυποθέτουν δαπανηρά ειδικά υλικά και εξοπλισμό, σε περίοδο οικονομικής κρίσης διασφαλίστηκαν με την ιδιαίτερη ευαισθησία και επιχειρηματικότητα του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και την άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού.

 

Για τον ανερχόμενο αριθμό των ανασφάλιστων παιδιών στην Ελλάδα, (περί τις 686.000 το έτος 2014 σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF) αναφέρθηκε ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα του Καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού “Coeurs Pοur Tous” και στην Ελλάδα. Η κα Τζίφα είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου “Coeurs Pour Tous Hellas” και από αυτή την θέση θα επεκτείνει τη δράση της για τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά, σε συνεργασία με συναδέλφους από τα υπόλοιπα Παιδοκαρδιολογικά και Παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα της χώρας.