Title Image

Blog

Αρχική  /  Συνέδρια και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια   /  Νέες εξελίξεις στην Παιδοκαρδιοχειρουργική και την Επεμβατική Παιδοκαρδιολογία

Νέες εξελίξεις στην Παιδοκαρδιοχειρουργική και την Επεμβατική Παιδοκαρδιολογία

16 Μαρτίου 2014. Η κυρία Τζίφα μίλησε στην Διημερίδα Παιδιάτρων Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, για τις νέες εξελίξεις στην Νεογνική Καρδιοχειρουργική και την Παιδοκαρδιολογία.

Αναλύθηκαν τα ωφέλη από τις μοντέρνες  μεθόδους απεικόνισης των συγγενών καρδιοπαθειών, όπως η μαγνητική τομογραφία καρδιάς και η τρισδιάστατη υπερηχογραφία, οι οποίες έχουν σε πολλές περιπτώσεις υποκαταστήσει τους διαγνωστικούς καθετηριασμούς. Τονίστηκαν η εξέλιξη της επεμβατικής καρδιολογίας συγγενών καρδιοπαθειών, που σε ορισμένες περιπτώσεις υποκαθιστά αντίστοιχες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας Παιδοκαρδιολόγων και Παιδοκαρδιοχειρουργών κατά τη διάρκεια υβριδικών επεμβάσεων. Τέλος αναφέρθηκε η εξέλιξη της χειρουργικής συγγενών καρδιοπαθειών την τελευταία δεκαετία σε βαθμό που να προσφέρει διόρθωση σύμπλοκων καρδιοπαθειών προς επίτευξη κυκλοφορίας 2 κοιλιών, σε ασθενείς που παλαιότερα θα αντιμετωπίζονταν ως μονήρεις κοιλίες ή πλήρους διόρθωσης σύμπλοκων καρδιοπαθειών σε ένα στάδια, αντί για πολλαπλά χειρουργεία.

 

http://www.neatv.gr/el/20667/xania-eoi-orizontes-stin-paidokardiocheiroiriiki.php

Video