Title Image

Blog

Αρχική  /  Συνέδρια και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια   /  Βράβευση Δρ. Αφροδίτης Τζίφα

Βράβευση Δρ. Αφροδίτης Τζίφα

Τιμητική διάκριση για τον Καθ. Αυξέντιο Καλαγκό και την Δρ. Αφροδίτη Τζίφα από το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς.

Ο Δ/ντής του Τμήματος Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών της Παιδοκαρδιοχειρουργικής ΚλινικήςΜΗΤΕΡΑ και η Δρ. Αφροδίτη Τζίφα, Δ/ντρια της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, τιμήθηκαν για την προσφορά τους από το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 με θέμα «Έλληνες πέρα από τα σύνορα».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο του Συλλόγου «Καρδιές για Όλους» – παράρτημα Ελλάδος («Coeurs pour Tous», Ηellas),  του οποίου Ιδρυτής είναι ο κ. Καλαγκός και επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου, η κα. Τζίφα. Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς έχει ως βασικό του σκοπό την προβολή του έργου εξεχουσών προσωπικοτήτων  του Ελληνισμού που διαπρέπουν στο εξωτερικό, έχοντας  «καταργήσει» μέσα από τα επιτεύγματά τους τα στενά όρια της χώρας μας.

Αυξέντιος Καλαγκός
Ο Δρ. Αυξέντιος Καλαγκός είναι Δ/ντής του Τμήματος Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής  ΜΗΤΕΡΑ.

Μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά, ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός  είναι τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της  Γενεύης. Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκού» (2002), ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη, διακρίνεται για την πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Καλαγκός είναι, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιο/ Θωρακοχειρουργικής  για το 2014 και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη. Ο Αυξέντιος Καλαγκός αποφοίτησε το 1984 σε ηλικία 23 ετών από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ειδικεύτηκε στη χειρουργική στο Λονδίνο και στη συνέχεια αφιέρωσε πέντε επιπλέον χρόνια σπουδών προκειμένου να αφοσιωθεί στην καρδιοχειρουργική παιδιών και νεογνών στο Παρίσι και στις ΗΠΑ, για να γίνει τελικά τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στα 40 του.

Αφροδίτη Τζίφα
Η Δρ. Αφροδίτη Τζίφα  Δ/ντρια της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ και επικεφαλής του Ε.Σ. του Ιδρύματος «Καρδιές για όλους». Σπούδασε Ιατρική στο Παν/μιο Αθηνών και στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία το 1996 όπου ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και αργότερα στην Παιδοκαρδιολογία και τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων. Εξειδικεύτηκε στην επεμβατική αντιμετώπιση συγγενών Καρδιοπαθειών με τη διαδερμική μέθοδο, ως εναλλακτική μέθοδο της ανοικτής εγχείρισης καρδιάς. Επίσης, ασχολήθηκε με τη μαγνητική τομογραφία καρδιάς σε συγγενείς καρδιοπάθειες και με υβριδικούς καθετηριασμούς καρδιάς σε συνδυασμό με μαγνητική τομογραφία.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ηγήθηκε ενός ερευνητικού προγράμματος που οδήγησε στον πρώτο παγκοσμίως επεμβατικό καθετηριασμό αμιγώς υπό μαγνητική τομογραφία. Η υποεξειδίκευσή της στην Παιδοκαρδιολογία ξεκίνησε στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου το 1999 όπου εργάστηκε για 2 χρόνια και συνεχίστηκε στο νοσοκομείο Guy’s & St Thomas’ του Λονδίνου όπου εργάστηκε από το 2001 για περίπου 10 χρόνια. Στο νοσοκομείο αυτό εργάστηκε ως Επιμελήτρια και Διευθύντρια σε όλους τους τομείς που άπτονται της φροντίδας των παιδιατρικών και ενηλίκων ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 8000 διαθωρακικά υπερηχογραφήματα και 2000 καθετηριασμούς καρδιάς.

Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2010. Eργάζεται ως Διευθύντρια της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Μητέρα» και ως Eπιστημονικός Συνεργάτης των Νοσοκομείων «Υγεία» και «Λητώ».
Παράλληλα διατηρεί θέση Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου και Επίτιμης Διευθύντριας Παιδοκαρδιολογίας του Νοσοκομείου Guy’s & St Thomas’, Λονδίνου.