Title Image

Φιλανθρωπική Δραστηριότητα

Αρχική  /  Φιλανθρωπική Δραστηριότητα

Οι εκ γενετής διαμαρτίες (ανωμαλίες) στην διάπλαση της καρδιάς είναι τυχαία γεγονότα, που προσβάλλουν μητέρες όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων. Μεγαλύτερος επιπολασμός έχει παρατηρηθεί ανάμεσα σε γάμους συγγενών, παραπέμποντας σε πιθανότητα γενετικής αιτιολογίας των περισσότερων συγγενών καρδιοπαθειών.

Παρά το γεγονός ότι η διάγνωση της συγγενούς καρδιοπάθειας αποτελεί ένα μείζον και οδυνηρό γεγονός για τους γονείς, η δυνατότητα πλήρους αντιμετώπισης αυτών στο μεγαλύτερο τους ποσοστό αποτελεί πραγματικότητα και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του κάθε παιδιού.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Unicef, στην Ελλάδα σήμερα ένα στα 3 παιδιά ζει στα όρια της φτώχειας ή είναι ανασφάλιστο. Η κατάσταση στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι σαφώς πιο έντονη, ενώ ακόμα και σε προηγμένες χώρες υπάρχουν περιπτώσεις όπου παιδιά -πολίτες της προηγμένης χώρας- δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πιο προηγμένες υπηρεσίες υγείας.

Η ομάδα μας, γνωρίζοντας τα διεθνή και εντόπια δεδομένα, και πιστεύοντας στο δικαίωμα της ιατρικής περίθαλψης ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο της κάθε οικογένειας, πραγματοποιεί από την έναρξη λειτουργίας της Κλινικής δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Περαιτέρω, από το 2015 στο νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» λειτουργεί επίσημα φιλανθρωπικό πρόγραμμα για  διερεύνηση και αποκατάσταση παιδικών καρδιοπαθειών.  Από το 2015 έχουν διεξαχθεί 105 δωρεάν ανοικτά χειρουργεία καρδιάς και καρδιακοί καθετηριασμοί, καθώς και περί τις 30 δωρεάν εξετάσεις.
Μέλημα της ομάδας μας είναι η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υψηλού επιπέδου σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες. Αρωγός στην δραστηριότητα μας από έναρξης λειτουργίας της Κλινικής είναι και άλλοι φιλανθρωπικοί σύλλογοι, όπως «Η Καρδιά του Παιδιού», ο «Σύλλογος Παιδικές Καρδιές Β. Ελλάδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και άλλοι φορείς ιδιωτών και ΜΚΟ.
Η δράση μας επεκτείνεται όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία, καθώς και το εξωτερικό.

Η κα Τζίφα στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ναυπλίου.